divendres, 19 de novembre del 2010

Vientian i Don Det (4000 islands)

Des de Vang Vieng vaig agafar un bus cap a Vientian, la capital de Laos. Allà vaig visitar uns quants temples i monuments (un).

Al dia següent vaig agafar el meu primer sleeping bus direcció Si Phan Don o 4.000 illes, un arxipièlag de bancs de sorra situat al riu Mekong.
Els sleeping bus són autobusos amb lliteres i el teu llit l'has de compartir amb una altra persona. Els dos que vaig agafar (que pel que he pogut comprovar més tard, eren de luxe) els vaig compartir amb noies, pensava que havia tingut sort però es veu que s'ho miren molt com distribuir a les persones, a Laos estan mal vistes les mostres d'efecte en públic. Al mateix bus vaig conèixer a quatre nois amb qui vaig estar a Don Det, una de les illes. Vam llogar tota una guesthouse ja que només tenia 5 habitacions i vam anar a veure la posta de sol en barca. 
El dia següent vam llogar unes bicis i vam anar a veure unes cascades i poca cosa més. És un illa súper tranquil·la i agradable, es podria dir que és com Pai però a Laos. A partir de les 23hs totes les llums estan apagades i la illa queda completament a les fosques... És increïble les estrelles que s'hi veuen, em sembla que mai n'havia vist tantes.

Vaig tornar a Vientian i vaig aprofitar les meves últimes hores per anar a Xieng Khuan (ciutat espiritual), un parc que està a 25km al sud i està ple d'estàtues hindús i budistes, és molt maco. Hi ha com una espècie de bola gegant on pots pujar-hi i ho pots veure tot des de dalt.

Després vaig agafar un vol cap a Hanoi, Vietnam.