dijous, 11 de novembre del 2010

LAOS: Luang Nam Tha, Luang Prabang i Vang Vieng

Després d’un llarg trajecte amb bus sense espai per posar les cames, vaig a arribar a Laos. El que s’aprecia al creuar la frontera és la pobresa que hi ha en aquest país. Realment, la diferència amb Tailàndia és brutal. Quan passes per davant d’un poblet veus a la gent vestida amb roba bruta i esparracada, es renten amb cubells, viuen en cases de palla i bambú sense llum, alimentant-se únicament del que cultiven.

Quan arribes a una ciutat és diferent, la pobresa no és tan palpable però a tot arreu on he anat de Laos hi ha més turistes que gent local. Tots els establiments de Laos tanquen a les 23:30 perquè hi ha una llei que obliga a tothom a estar abans de mitjanit allà on estigui registrat. Aquesta mitja hora de diferència la deixen perquè els treballadors puguin arribar a casa seva. Si no ho fan o veuen a algú pel carrer fent el papallona en comptes d’estar anant cap a l’hostal, poden posar una multa de 2.000$, treure les llicències de treballador o fins i tot engarjolar-los.

Aquí la gent és molt més tranquil·la, no et persegueixen per què els compris res ni per què agafis un tuk-tuk, el contrari, a vegades costa i tot trobar-ne un i, quan vas cap al conductor, et mira amb cara de: em faràs treballar? Referent als diners, no tenen monedes, només bitllets que van de 500 a 50.000 kip. Em sento rica amb tants bitllets però cada vegada que vas a pagar algo i costa 20.000 kip creus q allò és caríssim i en realitat no arriba ni a dos euros.

Luang Prabang és molt maco, car però maco. Està rodejada pels rius Mekong i Nam Khan, i és declarada patrimoni mundial per la UNESCO. Està ple de botigues de joies i tot tipus de locals amb terrassetes encantadores. Per la nit hi ha un mercat nocturn gegant al mig del carrer principal on hi venen roba, joies i souvenirs, i pel matí hi ha un mercat de fruites i verdures en un carreró. Cada dia a les 6 del matí, els monjos budistes surten al carrer per a recollir menjar i diners que la gent del poble (i turistes, clar) els hi donen. Viuen d’això. Val a dir que no és agradable veure els pots que porten els monjos on tenen arròs cuit barrejat amb bitllets...

Després vaig anar a Vang Vieng, ubicada junt el riu Nam Song i rodejada de grans muntanyes rocoses, ciutat coneguda pel tubing. És una activitat alcohòlica que té lloc al riu. Els turistes agafen flotadors per anar baixant pel riu i anar canviant de bar, situats a la vora del riu, i van bevent fins que arriben al final del recorregut. El resultat és una gran taja a les 6 de la tarda...
A tots els bars hi ha televisió, et pots apalancar en un dels sofarets i veure Friends o Padre de Familia, està bé per relaxar-se una estona. 

Vang Vieng és pura festa i alcohol barat.














3 comentaris:

  1. Great! Per variar, que l'alcohol no falti no? Tot i que trobo realment original la manera de tajar-se riu avall!jaja

    Keep on rocking Ari!^^

    ptons dsd BCN!
    LG

    ResponElimina
  2. Reina!!!
    Avui t'he pogut llegir per primera vegada!!
    Què fantàstic tot el que escrius...!!
    Estàs guapíssima, amora!!!
    T'enyorem mooooolt!!

    ResponElimina
  3. Heyyyy com estas?? fa un munt de dies q no se res de tu, espero q estiguis genial. Espero coincidir amb tu al skype OK??

    Un petonet

    ResponElimina